Te milyen színtípusba tartozol?

Színtanácsadáson jártam a Zeka styling workshopján.

DIY ruha színek játék wellness színtanácsadás

Nagyon szeretek öltözködni, és mindig is érdekelt, hogy vajon milyen színek állnak jól? Már gyerekoromban kitöltöttem mindenféle színtesztet, de amióta eljutott hozzám az új infó, hogy nem is négy színtípus van, hanem egyenesen tizenkettő, teljesen rázizzentem a témára! A négy évszakról elnevezett tavasz, nyár, ősz és tél típusok mindegyikét további három típusra osztották fel, világos, élénk és sötét típusokra, ami a színek tizenkét ínycsiklandozó palettáját hozta létre. A neten fellelhető forrásokból betettem magam egy-egy kategóriákba, de valahogy sose stimmelt, ráadásul amelyik színárnyalat az egyik oldalon az egyik színtípushoz tartozik, az a másikon hirtelen a másikba került, szóval nagy vágyam volt elmenni egy ilyen színtanácsadó workshopra. 

DIY ruha színek játék wellness színtanácsadás

És hát azt kell mondanom, hogy kendőcskék nélkül ezt az egészet nem lehet belőni, na. 

Mielőtt a kendőcskék megkezdték mindent eldöntő szálldosásukat a fejem körül, Zsófi, a Zekastyling színmestere izgi kis előadást tartott a színekről, hogy mi is könnyebben eligazodjunk később a színtípusok között. Tudtátok például, hogy a legtöbb magyar nő a tél típushoz tartozik? Ugye, hogy nem?

Minél többet beszéltünk arról, hogy elméletben mi áll jól, annál inkább vártam a kendőcskéket. DIY ruha színek játék wellness színtanácsadás

És ím. Kaptunk kényelmes fotelt, hófehérkés tükröt, takarást, hogy csak az arcunk érvényesüljön, és jött a kendőjáték. Mi áll jól? Hát komolyan mondom, ez a kendőzés jobb, mint egy masszázs. Totál kisimul tőle az ember. Mindenkinek ajánlom. Tiszta wellness!

DIY ruha színek játék wellness színtanácsadás

Ami nem jó, és ami igen.

Szakértő szemnek hála, meglett a diagnózis, és a döbbenet. Sötét tél. Az életben eszembe nem jutott volna. 

DIY ruha színek játék wellness színtanácsadás

Na jó, szép ez a sok szín, és így együtt a hülye is látja, hogy melyik a hideg, melyik a meleg, melyik sötét és melyik világos, tompa tónusú, vagy kellőképpn élénk, de egy boltban, ahol csak egyetlen vörös lóg, én meg nem mondom, hogy az most milyen vörös, tél, vagy nyár. És itt jött a workshop legtrükkösebb része, hogy kaptam ajándékba egy okos kis kártyát, ami jól elfér a táskámban,és bármikor előkaphatom ruhavásárlás közben. 

DIY ruha színek játék wellness színtanácsadás

Hatalmas élmény volt! Köszönöm! Ki is próbáltam rögtön az első adandó alkalommal, ami az én esetemben most nem egy ruhabolt, hanem egy kézimunkakellékes volt. Be is mutatom legközelebb, hogy mit alkottam belőle! Figyeljétek a blogot! 

Addig is, látogassatok el a Zeka styling oldalára, ha van kedvetek. Egy ilyen kényeztető workshop szuper program lehet csapatépítésre, barátnős programnak, vagy akár egy szolidabb leánybúcsúra is. 

DIY ruha színek játék wellness színtanácsadás

Piros vagy piros?