Hála a későn, de hirtelen jött melegnek, a vasárnapot a Balaton partján töltöttük. Vittem olvasnivalót, de mivel a fiúk egy pitypangmező közepén parkoltak le engem és a csomagokat, mielőtt villámsebesen elszáguldottak a jeges víz irányába, nem tudtam ellenállni a koszorúfonás csábításának. 

Félreértés ne essék, még a harmadik pitypangfejet sem kötöttem be a sorba, mikor a fiúk nagy örömmel becsapódtak, mondván, hogy "Jé, a lányok is ilyet csináltak az oviban!" Szóval én is tisztában vagyok vele, hogy szuperízi diy következik. 

Gyerekkorunk alap tavaszi játéka volt a pitypang. Gyermek. Lánc. Fű. Minek magyarázzam tovább? Kihagyhatatlan móka! Hátha kedvet kaptok hozzá újra ti is!

Végy egy csokor gyermekláncfüvet.

Két szálat fogj egymásra, és az egyiket hajtsd át a kettő között. A szárakat fogd össze. A harmadikat a szár fölé hejezd, és hajtsd át a fejek között, majd a szárakat fogd össze. És így tovább. 

A végén a kezedben lévő szálalat hajtsd az első fejek alá, és néhány szállal folytasd, míg egybeáll. A kilógó végeket óvatosan bújtasd el a többi szál közé. 

Kész. 

Szép hétvégét!