Menő bőrkarkötő egyszerűen - DIY

Ma egy szuperegyszerű bőrkarkötőt csinálok.

Amire szükséged lesz hozzá:

Maradék bőr

Egy pár szalagvég (15mm-es)

Delfinkapocs

Szerelőkarikák

Fogó

Vágj a bőrből olyan széles csíkot, mint a szalagvég. Nekem 1,5 cm-es lesz. Mérd le a csuklódat, és határozd meg a bőrcsík hosszát. Vágd le.

A szalagvégeket illeszd a bőrpántos két végére, és a fogóval szorítsd rá. 

A delfinkapcsot rögzítsd a szerelőkarika segítségével. A bőrszíj másik végére egy karikát szerelj, ebbe tudod majd aasztani a kapcsot. Kész! A nyári szettekhez szuper lesz. 

 

0 Tovább

Betonkaspó - DIY

Anyák napjára már csináltam egy icipici, kedves, csajos betonkaspót

Na most megmutatom, milyen az, ha Kálmán mester is bekapcsolódik. Laza hétvégi csapatépítő betonozásba fogtunk, ő meg én. Tavaly már esélyt kaptam betonnal pacsmagolásra, mikor az egyik betonozós szeánsza végén megmaradt egy fél betonkeverőnyi cucc. Gyönyörű betonkaspókat öntöttünk ilyen-olyan törött, megmaradt műanyag edényekből, cserepekből, majd beültettem őket kövirózsával. 

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert Kálmánnalazélet

Mivel hősiesen túlélték a telet, a kövirózsák pedig derekasan kitettek magukért, már ami a szaporodást illeti, átmentek a Kálmán-szűrőn, és idén kicsit komolyabban vettük ezt a dolgot. Én persze tudtam előre, hogy így lesz, úgyhogy az év során gondosan eltettem minden műanyag kaspót, ami a háztartásunkban megfordult. Mikor előkészültem a Nagy Éves Betonkaspóöntögető Szeánszunkra, az így nézett ki. 

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert Kálmánnalazélet

Amire szükséged lesz hozzá:

két különböző méretű műanyag edény, vagy virágkaspó.

fadarab

ragasztópisztoly

műanyag fólia (folpack) a kaspó belsejének bevonásához

műanyag fólia (szemeteszsák) az épített környezet megóvásához

beton

valami keverőeszköz, és keverőtál

víz

ragasztószalag 

spakni

gumikesztyű

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert Kálmánnalazélet

Végy két különböző méretű műanyag edényt, vagy kaspót. A nagyobb lesz a külseje, a kisebb a belseje az öntőformának. 

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert Kálmánnalazélet

A kisebbet kívülről tekerd be folpackat, hogy ne a kaspó ragadjon bele a betonba. A nagyobbat, ha alul lyukas, kívülről, vagy belülről ragaszd ki, hogy a lyukakon minél kevesebb beton tudjon kifolyni.

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert Kálmánnalazélet

Szükség lesz egy fadarabra, amivel egymáshoz rögzíted a két edényt, hogy az öntésnél ne mozduljon el. Mi ragasztópisztollyal ragasztottuk össze őket. 

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert Kálmánnalazélet

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert Kálmánnalazélet

Keverd be a betont a csomagolási leírásnak megfelelően. Öntsd be a formába, vagy ha túl sűrű, akkor lapátold bele óvatosan spaklival. 

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert Kálmánnalazélet

Ha kész, tedd hűvös helyre száradni. Egy-két nap kell neki. Ha kész, szedd le róla a formákat. Valószínűleg le kell vágni róla, vagy kell egy kis erő, de menni fog. 

Nincs más hátra,mint az ültetés. Nekem a kövirózsa megy hozzá, de van kaktuszos betonkaspónk is. 

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert Kálmánnalazélet

 

 

 

0 Tovább

Ajándék Faliképek

Anyák napjára fogadjátok szeretettel tőlem ezeket a letölthető, kinyomtatható megerősítéseket!

A megerősítésekre kattintva letöltheted őket A4-es méretben, és kinyomtathatod, hogy kitedd a falra. 

Hát először is, "Jó anya vagy!" Mindig, minden körülmények között. Akkor is. Jó anya vagy! Hát ezért. Tedd ki a falra, hogy mindig lásd.

DIY csinaldmagad anyaknapja falidísz nyomtatható pdf

A második megerősítés az én konyhám falát díszíti, és még mindig imádom, ezért most megosztom veletek is. Egy, a neten futó idézetgyűjtemény utolsó mondata volt ez, állítólag a Dalai Lámától származik. Én nem vagyok ebben olyan biztos, de nagyon szeretem. Ha ránézek, mindig megnevettet. "Vakmerő önfeladással kezeld a szerelmet és a főzést!". Így. És akkor minden rendben lesz. Ez tuti. 

DIY csinaldmagad anyaknapja falidísz nyomtatható pdf

A harmadik idézetet magamnak alkottam. Olvastam egy cikket Tatiana Ivankoról, aki egy orosz pszichológus, és otthon a saját lányánál vette észre, hogy sokkal jobban motiválja a kislányt, ha nem a piros ceruzával kiemelt hibákra koncentrálnak, miközben az írást gyakorolják, hanem zöld ceruzával kiemelik azt, ami a legszebb, a legjobb a házifeladatban. Ez engem mélyen megérintett. Hirtelen világosan láttam magunkat, ezt a pirosceruza-generációt, hogy hogy viselkedünk. Bármi kerül az utunkba, azt nézzük, hogy abban mi a rossz. Hol a hiba? Hol hibázott a másik? Mi az, ami tökéletlen? Amit nem úgy kéne csinálni.  

És arra gondoltam, milyen jó lenne zöldceruza-generációnak lenni, akik mindenben a jót látják meg először. Ha valami újjal találkozol, azt látod meg először, ami abban a legszebb. Keresni pedig azt keresed, hogy mi abban a jó. Szerintem ez csodálatos dolog lenne. Ezért találtam ki magamnak ezt a megerősítést: "Mindig legyen nálad egy zöld ceruza!" Akár a gyerekszobába is kiteheted, fektetés előtt, este nyolckor biztos van értelme rápillantani. 

DIY csinaldmagad anyaknapja falidísz nyomtatható pdf

Boldog anyák napját minden anyukának!

0 Tovább

Miniatűr gyerektenyerek a hűtőre - DIY

Anyák napi kedvesség zsugorfóliából. 

Hű, de rég szeretném kipróbálni ezt a gyerektenyér-lenyomatos zsugorfólia mókát! Most végre összeszedtem mindent hozzá, úgyhogy kipróbáltuk. A technika lényege, hogy valamilyen rajzot, vagy lenyomatot kell felvinni egy speciális fóliára, ez a zsugorfólia, majd sütőben összezsugorítjuk, és cuki kis miniatűrák születnek. Mi hűtőmágneseket készítettünk a nagymamáknak. 

Amire szükséged lesz:

Zsugorfólia - dekorboltban kapható. Mi egy átlátszó A4-est vettünk, aminek az egyik oldala fel van csiszolva.

Akrilfesték - egy külföldi blogon azt olvastam, hogy a fényes akrilfesték alkalmas erre a nyomatozásra, a matt nem. Úgyhogy mi csak a fényest próbáltuk ki. Nem tudom, milyen lenne a matt. 

Ecset,

Olló,

Alkoholos filc,

Kétoldalú ragasztó,

Mágnesfólia.

Két pár gyerekkéz.

A gyerekek kezét befestettük az akrilfestékkel, és lenyomatot készítettünk vele a zsugorfólia dörzsis felére. Gyorsan kell dolgozni, hogy a festék ne száradjon meg a kezeken. Először féltem, hogy a hibák miatt újra kell kezdeni, de végül mindent megtartottam, és a végén kiderült, hogy mivel összetöpörödik, a hibák is olyan kicsik lesznek, hogy nem számít. Szerintem.

Aggódtam még amiatt is, hogy egy A4-es elég lesz-e vajon a két gyereknek, de ahogy a képen látszik, rendben volt minden. Mivel csak kék festékem volt itthon, és egy kis szürke, az egyikük kezéhez kicsit világosabb színt kevertem.

Meg kell várni, hogy megszáradjon a festék. Utána megkértem a fiúkat, hogy segítsenek kivágni, de csak Gyuri vállalkozott rá. Itt megint csak aggódtam, mert nem könnyű kivágni ezt a fóliát, könnyen beszakadt, amikor Gyurika vágta. De nem gond ez sem, a zsugorodásnál eltűntek a szakadásnyomok. 

A tenyerek fényes felére alkoholos filccel ráírtam a gyerekek nevét, és az évszámot. Ha kulcstartót, vagy medált szeretnétek, akkor most kell kilyukasztani valahol. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a tenyereket, a festett oldalával lefelé. Egyesével sütöttem ki őket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 3 percig sült. (A zsugorfóliás bejegyzésekben 180°C, és 2-5 perc szerepel.) Felpúposodik, majd kisimul, és akkor kész is. Kb a negyedére ment össze. 

A festett felét lefújtam színtelen akril lakkal. A neten van, ahol műgyantával kenik le, máshol színtelen körömlakkot javasolnak. Nekem ez volt. Valamiért bemattult, nem tudom, mi baja a lakkomnak, de mindegy, jó így. A hátuljára kétoldalú ragasztóval méretre vágott mágnesfóliát ragasztottam. 

Prímán fent marad a vaslapon. Jó lesz. 

Háztartási hulladékból is lehet ilyet készíteni, a "6-os számú" gyorscsomagoló edényműanyag alkalmas a célra. Nekem volt itthon négyféle műanyagdoboz, amit erre tettem félre, de egyik se zsugorodott. Mondjuk egyik se "6-os számú" volt. 

Itt egy videó, ezen a zsugorodás is látszik. 

Jó szórakozást!

0 Tovább

Mini betonkaspó Kinder-tojás kapszulákból

A véletlen úgy hozta, hogy éppen a munka ünnepére időzítettem az eddigi leghosszabb posztomat. Remélem, nem baj. Ezen a héten csak anyák napi ajándék diy-eket hozok. Ez az első.

Húsvétról maradt néhány Kinder-tojás kapszula. Kicsi is és nagy is. Arra gondoltam, milyen formás kis betonkaspókat lehetne önteni belőle. Trendi kis kövirózsa ültetvényeket készíthetnénk. Anyák napi ajándéknak is szuper!

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

Amire szükség lesz hozzá:

Kinder-tojás kapszulák, nagyok és kicsik,

beton - Dm-ben találtam 1kg-os kiszerelést,

edény és bot a keveréshez,

víz,

fapálcikák,

ragasztópisztoly,

sniccer,

fogó,

virágföld,

kövirózsa,

két kisgyerek munkaerő.

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

A nagyobb Kinder-tojás kapszulákból lesz a kaspó külső héja, és a kicsik adják a belsejét.

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

Előkészítettem a formákat. A kisebb Kinder-tojás kapszulát szétvágtam, és felragasztottam a fapálcikákra a ragasztópisztollyal. 

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

Bekevertük a betont a dobozon lévő leírás szerint. Két részre osztottam, egyszerre csak a felével dolgoztunk, vagyis fél kiló betonnal. Fél deci víz kellett hozzá. 

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

A fiúk segítségével beöntöttük a nagyobb Kinder-tojás kapszulákba a betont. A pereme alatt kb fél centivel abbahagytuk, hogy ne folyjon ki a beton, amikor belenyomjuk a kisebb formát. 

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

Miután belenyomtuk a belső formát a betonba, ragasztópisztollyal rögzítettem a pálcikákat a külső formához is. 

Hat kicsi kindertojás-betonkaspóra elég betonunk lett az egy kiló betonból. 

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

Három óra elteltével lehet kibontani, és elvileg három nap után terhelhető, de mi másnap már ültettünk. A formákból való kibontás során sajnos tönkremennek a műanyag formák. Szomorú vagyok emiatt, nem sokkal hosszabbítottuk meg az élettartamát, sajnos. És mennyi mindenre lehetett volna még használni! Mindegy.

Sniccerrel bontsd meg kicsit a műanyagot, akkor könnyebben leválik. A belső formát fogóval téptem ki a helyéről. A formát meg kell csiszolni kicsit fent, az élénél.

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

Ilyen szépek lettek.

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

Az ültetéshez egy kis virágföldet tettünk a betonkaspókba, és a fiúk elhelyezték benne a kövirózsákat. Nálunk elég sokféle kövirózsa van, szóval én szedtem a kertből, de kertészetekben lehet kapni. (Én is ott vettem anno.) A kövirózsaültetés nem ördöngősség, a lényeg, hogy egy picike gyökér maradjon a rózsákon, akár csak egyetlen szál, akkor életben marad. 

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

Miután a fiúk dolguk végeztével elviharzottak a kalózvár irányába, én egy kicsit azért megnyomkodtam, kipótoltam a földet a kövirózsák alatt, és spriccelővel megöntöztem őket finoman. És kész.

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

DIY csinaldmagad beton betonkaspó kert gyerekkel

Csodaszép anyák napi ajándékokat készítettünk, nem igaz?

0 Tovább

Ecset és tűpárna

blogavatar

DIY blog - Mindennapi apróságokat mutatok be a blogon, amit összegyűjtöttem magamnak, amit kitaláltam magamnak, és amivel az életünket díszítem. Próbáld ki te is!

Utolsó kommentek