Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ajándék Faliképek

Anyák napjára fogadjátok szeretettel tőlem ezeket a letölthető, kinyomtatható megerősítéseket!

A megerősítésekre kattintva letöltheted őket A4-es méretben, és kinyomtathatod, hogy kitedd a falra. 

Hát először is, "Jó anya vagy!" Mindig, minden körülmények között. Akkor is. Jó anya vagy! Hát ezért. Tedd ki a falra, hogy mindig lásd.

DIY csinaldmagad anyaknapja falidísz nyomtatható pdf

A második megerősítés az én konyhám falát díszíti, és még mindig imádom, ezért most megosztom veletek is. Egy, a neten futó idézetgyűjtemény utolsó mondata volt ez, állítólag a Dalai Lámától származik. Én nem vagyok ebben olyan biztos, de nagyon szeretem. Ha ránézek, mindig megnevettet. "Vakmerő önfeladással kezeld a szerelmet és a főzést!". Így. És akkor minden rendben lesz. Ez tuti. 

DIY csinaldmagad anyaknapja falidísz nyomtatható pdf

A harmadik idézetet magamnak alkottam. Olvastam egy cikket Tatiana Ivankoról, aki egy orosz pszichológus, és otthon a saját lányánál vette észre, hogy sokkal jobban motiválja a kislányt, ha nem a piros ceruzával kiemelt hibákra koncentrálnak, miközben az írást gyakorolják, hanem zöld ceruzával kiemelik azt, ami a legszebb, a legjobb a házifeladatban. Ez engem mélyen megérintett. Hirtelen világosan láttam magunkat, ezt a pirosceruza-generációt, hogy hogy viselkedünk. Bármi kerül az utunkba, azt nézzük, hogy abban mi a rossz. Hol a hiba? Hol hibázott a másik? Mi az, ami tökéletlen? Amit nem úgy kéne csinálni.  

És arra gondoltam, milyen jó lenne zöldceruza-generációnak lenni, akik mindenben a jót látják meg először. Ha valami újjal találkozol, azt látod meg először, ami abban a legszebb. Keresni pedig azt keresed, hogy mi abban a jó. Szerintem ez csodálatos dolog lenne. Ezért találtam ki magamnak ezt a megerősítést: "Mindig legyen nálad egy zöld ceruza!" Akár a gyerekszobába is kiteheted, fektetés előtt, este nyolckor biztos van értelme rápillantani. 

DIY csinaldmagad anyaknapja falidísz nyomtatható pdf

Boldog anyák napját minden anyukának!

0 Tovább

Miniatűr gyerektenyerek a hűtőre - DIY

Anyák napi kedvesség zsugorfóliából. 

Hű, de rég szeretném kipróbálni ezt a gyerektenyér-lenyomatos zsugorfólia mókát! Most végre összeszedtem mindent hozzá, úgyhogy kipróbáltuk. A technika lényege, hogy valamilyen rajzot, vagy lenyomatot kell felvinni egy speciális fóliára, ez a zsugorfólia, majd sütőben összezsugorítjuk, és cuki kis miniatűrák születnek. Mi hűtőmágneseket készítettünk a nagymamáknak. 

Amire szükséged lesz:

Zsugorfólia - dekorboltban kapható. Mi egy átlátszó A4-est vettünk, aminek az egyik oldala fel van csiszolva.

Akrilfesték - egy külföldi blogon azt olvastam, hogy a fényes akrilfesték alkalmas erre a nyomatozásra, a matt nem. Úgyhogy mi csak a fényest próbáltuk ki. Nem tudom, milyen lenne a matt. 

Ecset,

Olló,

Alkoholos filc,

Kétoldalú ragasztó,

Mágnesfólia.

Két pár gyerekkéz.

A gyerekek kezét befestettük az akrilfestékkel, és lenyomatot készítettünk vele a zsugorfólia dörzsis felére. Gyorsan kell dolgozni, hogy a festék ne száradjon meg a kezeken. Először féltem, hogy a hibák miatt újra kell kezdeni, de végül mindent megtartottam, és a végén kiderült, hogy mivel összetöpörödik, a hibák is olyan kicsik lesznek, hogy nem számít. Szerintem.

Aggódtam még amiatt is, hogy egy A4-es elég lesz-e vajon a két gyereknek, de ahogy a képen látszik, rendben volt minden. Mivel csak kék festékem volt itthon, és egy kis szürke, az egyikük kezéhez kicsit világosabb színt kevertem.

Meg kell várni, hogy megszáradjon a festék. Utána megkértem a fiúkat, hogy segítsenek kivágni, de csak Gyuri vállalkozott rá. Itt megint csak aggódtam, mert nem könnyű kivágni ezt a fóliát, könnyen beszakadt, amikor Gyurika vágta. De nem gond ez sem, a zsugorodásnál eltűntek a szakadásnyomok. 

A tenyerek fényes felére alkoholos filccel ráírtam a gyerekek nevét, és az évszámot. Ha kulcstartót, vagy medált szeretnétek, akkor most kell kilyukasztani valahol. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a tenyereket, a festett oldalával lefelé. Egyesével sütöttem ki őket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 3 percig sült. (A zsugorfóliás bejegyzésekben 180°C, és 2-5 perc szerepel.) Felpúposodik, majd kisimul, és akkor kész is. Kb a negyedére ment össze. 

A festett felét lefújtam színtelen akril lakkal. A neten van, ahol műgyantával kenik le, máshol színtelen körömlakkot javasolnak. Nekem ez volt. Valamiért bemattult, nem tudom, mi baja a lakkomnak, de mindegy, jó így. A hátuljára kétoldalú ragasztóval méretre vágott mágnesfóliát ragasztottam. 

Prímán fent marad a vaslapon. Jó lesz. 

Háztartási hulladékból is lehet ilyet készíteni, a "6-os számú" gyorscsomagoló edényműanyag alkalmas a célra. Nekem volt itthon négyféle műanyagdoboz, amit erre tettem félre, de egyik se zsugorodott. Mondjuk egyik se "6-os számú" volt. 

Itt egy videó, ezen a zsugorodás is látszik. 

Jó szórakozást!

0 Tovább

Ecset és tűpárna

blogavatar

DIY blog - Mindennapi apróságokat mutatok be a blogon, amit összegyűjtöttem magamnak, amit kitaláltam magamnak, és amivel az életünket díszítem. Próbáld ki te is!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek