Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kisautók Wc-papír gurigából - DIY

Wc-papír gurigából rengeteg játékot készítettünk már! Egyszer a gyerekek egy szuper kisautót hoztak haza az oviból. Illetve csak a kisebbik. A nagyobb kisfiam azóta is kéri, hogy csináljunk együtt, mert ő ezzel szeretné megajándékozni az óvó nénijét. Erről már lekéstünk. 

DIY csináldmagad gyerekkel Wc-papír guriga papír festés

Csináljuk most meg együtt ezt az egyszerű és aranyos kis játékot!

Amire szükség lesz hozzá:

Wc-papír guriga, 

festék, 

ecset, 

Jancsi-szög (előkelő nevén Milton kapocs),

fekete karton papír, vagy hulladék csomagolóanyag karton. 

A gyerekeket beöltöztettem gyorsan festőszerkóba, és egy spárga segítségével rájuk kötöttem az óriási pólókat, ahogy a japánok szokták a kimonóval, ha dolgoznak. Elég komoly veszteségünk van festékes gyerekruhákból, szóval mindig igyekszem kicsit javítani a munkavédelmi szabályzatunkon. Nem, mintha sikerülne, de igyekszem. 

DIY csináldmagad gyerekkel Wc-papír guriga papír festés

A fiúk befestették a Wc-papír gurigákat. Aki szép, világos, tiszta színeket szeretne ma látni, professzionális kivitelezésben, az jobb, ha nem görget tovább. A fiúk nagyon szeretnek színeket keverni. Gyuri már maga keverte a zöldjét pirosból és sárgából, és a barnát is, kékből és pirosból, ami csak akkor lett volna lila, ha a csomagban kárminvörös lett volna a piros, de nem. Gergő fiam számára a színkeverés mindig arról szól, hogy a fekete hogyan befolyásolja a többi színt. Lehetőleg nagy mennyiségben. 

DIY csináldmagad gyerekkel Wc-papír guriga papír festés

DIY csináldmagad gyerekkel Wc-papír guriga papír festés

Én addig megrajzoltam a kerekeket egy kicsi Play-doh-s doboz segítségével. A Wc-papír gurigát szerettem volna használni hozzá, de nem lesz vele szép a kör. 

DIY csináldmagad gyerekkel Wc-papír guriga papír festés

A kerekeket Jancsi-szöggel rögzítettük, hogy "guruljon". A kisfiam vágott rá nyílást a tetején, és kész is az autó! 

DIY csináldmagad gyerekkel Wc-papír guriga papír festés

0 Tovább

DIY képek a falra? Festesd meg a gyerkőcökkel!

Boldog gyereknapot minden eleven vagy elmélkedő, csupamosoly, csupaszív, fárasztó, vagy felvidító, szeretettel teli duracell-nyuszinak ezen a bolygón!

Ma egy emléket osztok meg, nem tudom, ez ér?

Éppen pont három éve készültek a fényképek, a festmények pedig ma is a nappalink falát díszítik. 

Azon a verőfényes május negyedikén előkerült néhány doboz ilyen-olyan vizes zománcfesték. Kálmán keresett hozzá néhány ilyen-olyan farostlemezt, ecseteket, és ráeresztettük a gyerekeket!  A kisebbik sarjunk éppen azt a szuperképességét gyakorolta, hogy hogyan kell úgy esni, hogy először a feje érjen földet. Megelégelvén a mindennapos fejsebeket, ezen a délutánon egy füles sapkát kötöttem a fejére. Nem kapott hőgutát, és a füle se fájt. És a haja sem lett festékes. A haja nem. De minden más igen! Vigyázz! Ennél a csináld-magad (vagy inkább csináltasd-meg-a-gyerekkel) mókában koszos lesz a gyerek!

Rögzítsd a farostlemezeket valahova úgy, hogy kényelmesen lehessen festeni, és ahogy a képen is látszik, kalkuláld bele, hogy a környezet színkárokat szenvedhet. Adj a gyerekek kezébe ecsetet, és kezdődhet a festés!

Néha fordíts egyet a képen, hogy kellőképpen megzavard a későbbi nézőt.

Használjatok eszközöket! Kalapács, véső, fésű ér! Milyen nyomot hagy a friss festékben?

A végén rendezzetek kiállítást a képekből! A kis festők meg is nyithatják. 

Utána mehet fel a falra!

Ha szeretitek a blogot, kövessétek a facebookon és az instán is!

0 Tovább

Ecset és tűpárna

blogavatar

DIY blog - Mindennapi apróságokat mutatok be a blogon, amit összegyűjtöttem magamnak, amit kitaláltam magamnak, és amivel az életünket díszítem. Próbáld ki te is!

Utolsó kommentek